De grote stap!

Ik liep school aan de tuinbouwschool te Melle en het College Ten Doorn te Eeklo. In juni 2012 behaalde ik het einddiploma als tuinaannemer.

In datzelfde jaar werd ik tevens eindlaureaat van de prestigieuze wedstrijd ‘Beloftevolle Hovenier’, georganiseerd door de Belgische Federatie voor Groenvoorzieners. Zie ook dit artikel.

Door het winnen van deze wedstrijd werd ik vanuit de Beroepsfederatie (BFG) sterk aangemoedigd om meteen na het behalen van mijn diploma het beroep als tuinman uit te oefenen als zelfstandige. Niet zo ’n evidente keuze op die jonge leeftijd.

Maar toen de specialisten uit de sector, die zelf stuk voor stuk succesvolle tuinaannemers zijn, me bleven overladen met hun goede raad, heb ik uiteindelijk toch de stap gezet.
In augustus vroeg ik een BTW nummer aan en vanaf 1 september 2012 was ik voltijds zelfstandig tuinaannemer in hoofdberoep.

Ik heb het me sindsdien nog geen minuut beklaagd! Het is een mooie stiel waarvan ik nog elke dag geniet. Elke tuin, groot of klein, verzorg ik alsof het m’n eigen tuin zou zijn.

Ik kom dagelijks in contact met steeds tevreden klanten. Klanten die me spontaan binnen hun familie of vriendenkring aanbevelen. Een klantenlijst die elke week aangroeit.

Klanten tevreden!
Bram tevreden!